Nässlegården

Om oss

Nässlegården ligger i Östernärke, 1,5 mil från Örebro nära Kvissmaren (2 km).

Jag heter Melanie och bor med min man, två av våra barn  (11,15) och några djur på en liten gård. Alternativmedicin och hälsosam näring är mitt största intresse. Jag är utbildat kost- och hälsorådgivare och läste homeopati i Tyskland. Dessutom läste jag en kurs i Biokemiska vävnadssalter hos Rosina Sonnenschmidt i Tyskland och håller på att utbilda mig i basmedicin. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur framförallt för hundar. Min första hund fick jag när jag var 12 år och det var en Pudel-Schnauzer-blandis som hette Stupsi.

Min man Karsten studerar till Gymnasielärare med huvudämnen Mathematik, Biologie och Naturkunskap. Vid sidan jobbar han ibland och under sommaren ganska mycket som Personlig Assistent i ett boende för autister.
Hemma är han den händige på gården, dessutom är han hobbybiodlare.

Vår dotter Ronja har blivit stor nu och flyttade ut med sina hästar.

Sonen Jan sköter fjäderfän nästan helt självständigt och vår minsta, Jonas, tar hand om kaninerna med lite hjälp av oss andra i familjen.

Vårt mål är att bli självförsörjare till största möjliga del. Eftersom vi människor här på gården äter  vegetariskt, handlar det i huvudsaken om grönsaks- och fruktodling, samt bihållning och odling av läkeväxter. Vi försöker bedriva djurhållningen och odlingen möjligst ekologiskt och naturligt. Vi brinner för gamla lantraser och är nu genbank för Gotlandskaniner. Förut hade vi även Gutefår, Gotlandshöns och Linderödsgrisar.

Djur som finns på gården:
Hund "Frida"
Hund "Luna"                    
      

Katterna "Lissy", "Polly" och "Nisse" och oftast även kattungar
Gotlandskaniner
En hönsflock av Hedemorahöns

 

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

19.03 | 12:29

Hej Lotta, det finns bara kycklingar att låna på sommaren. Om du skulle vara intresserad skicka gärna ett mail till info@nasslegarden.se.

...
16.03 | 20:35

Hej, jag skulle vilja hyra 3 (-5) hönor i sommar 7 veckor.
Hur går det till?
Naturligtvis bygger vi ett litet hus och en gård till dem.
Behövs tillstånd?

...
16.03 | 20:09

Inte än, men senare på våren/sommaren kommer det finnas Hedemora kycklingar.

...
16.03 | 15:58

Hej!
Finns det möjlighet att få köpa kycklingar/höns?

...
Du gillar den här sidan